Vrije keuze of alles in 1 hand: waar kies jij voor?

juni 23, 2021

Bij een zakelijke lease auto hoort ook een passende autoverzekering. Bij financial lease regel je zelf de verzekering voor je vrachtauto. Hierdoor heb je de vrijheid om te kiezen voor een verzekeraar en wordt er door de leasemaatschappij geen vrachtautoverzekering gekozen. Dit in tegenstelling tot operational lease, waar de verzekering door de leasemaatschappij wordt geregeld. Operational lease kan handig zijn, omdat je zelf niks hoeft te regelen. Echter, je bent dan wel gebonden aan die specifieke verzekeraar en de bijbehorende voorwaarden en premie.

Ook ben je bij financial lease zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw vrachtauto. Bij financial lease kies je zelf naar welk autobedrijf je gaat voor het onderhoud van je vrachtauto. Bij de meeste andere leasevormen bepaalt het leasebedrijf dat. Eén voordeel bij bijvoorbeeld operational lease: in dit geval betaalt het leasebedrijf de rekening ook. Echter, die kosten zijn gewoon doorberekend in het leasetermijn, waardoor je vaak meer betaalt dan dat je echt aan onderhoud nodig hebt.

VOORDELEN FINANCIAL LEASE

Je kunt bij financial lease rustig rondkijken welke verzekeraar het beste aansluit op jouw wensen. Ook kun je hiermee besparen op kosten, wat weer ten goede komt aan je eigen bedrijf.

Nog een voordeel: je bouwt schadevrije jaren op. Schadevrije jaren worden namelijk alleen opgebouwd op naam van de verzekeringnemer. En dat ben jij bij financial lease! Wanneer je een jaar geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Kies je voor een polis op basis van no-claim dan kan je korting krijgen op je premie, tot wel 75%

Een lease auto zelf verzekeren biedt daarom meer vrijheden en voordelen, hoewel je misschien denkt dat het vooral veel geregel is.

SCHADE AAN JE AUTO

Schade aan je lease auto is natuurlijk vervelend, maar dit komt helaas wel voor. Bij financial lease ben je economisch eigenaar van de auto en ben je dus zelf verantwoordelijk voor reparatie van de auto. Je hebt zelf de keuze voor een garage, zo weet je dat de schade goed gerepareerd wordt en kun je snel weer op weg met de auto.

Wanneer je dus vrij wilt zijn in je eigen keuzes, kies dan financial lease! Of neem gerust contact met ons op wanneer je liever persoonlijk advies wilt. Wij helpen je graag.

Contactformulier nieuwsbericht
Direct contact

Meer informatie

Adviseur Transport
Wilco van der Burgh
015 212 16 48
wilco@buronomden.nl

FacebookLinkedin
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!