Reisverzekering

Reisverzekeringen,
lees onze veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Mangotree verzekeringen adviseert ook voor reisverzekeringen, zeker belangrijk in deze tijd van internationale onzekerheden.

Jouw voordelen

 • Keuze uit vele aanbieders
 • Doorlopend verzekerd of per vakantie
 • Scherpe tarieven vergelijkbaar met online aanbieders
 • Gevaarlijke sporten kunnen meeverzekerd worden
 • Extra dekking mogelijk bij terrorisme en natuurrampen

Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten is op zich geen kunst. Er zijn heel veel aanbieders van reisverzekeringen. Verschillende aanbieders hebben namelijk allerlei voorwaarden en voordelen ingebouwd. Door goed te vergelijken, vind je de beste reisverzekering. Wie vergelijken we? Wij kunnen ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen vergelijken van 29 verzekeraars.
Wij doen dit graag voor u. Neem contact met ons op en wij helpen u met de beste keuze maken.

Wat wordt er allemaal gedekt bij een reisverzekering?

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën? Dat kan met de annuleringsdekking Terrorisme en Natuurrampen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

  Een kortlopende reisverzekering biedt dekking voor een specifieke reisperiode, meestal vanaf enkele dagen tot enkele maanden. Het biedt bescherming voor één enkele reis of vakantie. Een doorlopende reisverzekering daarentegen biedt dekking gedurende een heel jaar, ongeacht het aantal reizen dat je maakt. Met een doorlopende reisverzekering hoef je niet voor elke reis apart een verzekering af te sluiten, wat handig kan zijn als je regelmatig op reis gaat. Het kan ook voordeliger zijn als je meerdere keren per jaar reist, vaak al bij 2 reizen per jaar.

 • Zijn mijn elektronische apparaten, zoals mijn smartphone en laptop, gedekt door mijn reisverzekering?

  Dekking voor elektronische apparaten kan verschillen tussen verzekeraars en polissen. In sommige gevallen kan schade, diefstal of verlies van elektronische apparaten zoals smartphones, laptops, camera’s en tablets worden gedekt onder de bagagedekking van een reisverzekering. Het is echter belangrijk om te controleren of er beperkingen of maximale vergoedingen zijn voor elektronische apparatuur. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld een eigen risico hanteren. Als je specifieke waardevolle elektronische apparaten hebt, kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering of een specifieke elektronica verzekering te overwegen om ervoor te zorgen dat je volledig gedekt bent.

 • Moet ik een reisverzekering afsluiten als ik al een zorgverzekering heb?

  Hoewel je al een zorgverzekering hebt, is het nog steeds verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering biedt doorgaans aanvullende dekking die niet door een zorgverzekering wordt geboden, zoals medische kosten in het buitenland, repatriëring naar huis bij ziekte of letsel, verlies van bagage, annulering van reizen en persoonlijke aansprakelijkheid. Je zorgverzekering kan beperkte dekking bieden buiten jouw eigen land of alleen medisch noodzakelijke zorg vergoeden, terwijl een reisverzekering uitgebreidere bescherming kan bieden specifiek gericht op reisgerelateerde situaties. Wij controleren graag voor je beide polisvoorwaarden om samen met je te bekijken of je naar tevredenheid bent gedekt.

 • Geldt mijn reisverzekering ook in Nederland?

  In principe wel, afhankelijk van het gebied waarvoor je jouw dekking hebt aangevraagd. Maar als je dekking Europa is, is het geen probleem. Wel is er een verschil. Wil je een schade declareren voor je reis in Nederland dan moet je een boekingsbewijs kunnen overleggen, wat aantoont dat je een vakantie had geboekt.

 • Hoe zit het met annuleringsverzekeringen en wat dekken ze?

  Een annuleringsverzekering is een aanvullende verzekering die je beschermt tegen financiële verliezen als je je reis moet annuleren, uitstellen of voortijdig moet beëindigen vanwege onverwachte gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen variëren van ernstige ziekte of letsel, overlijden van een familielid, een ongeval, ontslag, natuurrampen, terrorisme of andere onvoorziene omstandigheden. Met een annuleringsverzekering kun je de kosten van niet-terugbetaalbare reisuitgaven, zoals vliegtickets, accommodatie en geboekte activiteiten, terugkrijgen als je reisplannen door dergelijke gebeurtenissen in het gedrang komen. Soms vallen ook vertragingen, verlies van bagage en andere reisgerelateerde situaties eronder. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering zorgvuldig door te lezen wat wel en niet wordt gedekt. Wij helpen je graag met de kleine lettertjes ontcijferen!

 • Zijn er bepaalde activiteiten of sporten die niet worden gedekt door een standaard reisverzekering?

  Ja, er zijn activiteiten en sporten die mogelijk niet worden gedekt door een standaard reisverzekering. Verzekeraars hanteren vaak een lijst met uitsluitingen voor risicovolle activiteiten. Dit kan onder andere extreme sporten zoals bergbeklimmen, duiken, bungeejumpen, parachutespringen, motorsporten, enzovoort omvatten. Soms zijn deze afzonderlijk bij te verzekeren. Wij kijken dit graag voor je na.

Bij Buro Nomden geven we je graag advies op maat

buro-nomden-team-particulieren
Vraag adviesgesprek aan
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!