Goed hypotheekadvies is goud waard

Goed hypotheekadvies is goud waard

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf een hypotheek te kiezen en af te sluiten. Dit worden ook wel ‘execution only’ hypotheken genoemd. Toch blijkt dat een groot deel van de huizenkopers liever naar een adviseur gaat voor hypotheekadvies. Dit zijn de redenen waarom.

Goed hypotheekadvies is goud waard

Compleet advies op jouw situatie

Het klinkt wellicht cliché, maar wij kijken vérder en schetsen voor jou een op maat gesneden plaatje. Welke plaatje dan? Nou, wij kijken eerst naar jou. Naar je financiële ruimte van nu én de toekomst. Wat is bijvoorbeeld de impact van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? En welke lasten kun je dragen als je strakjes met pensioen bent. Nu duidelijk is wat je kan betalen, kijken wij ook naar wat je wilt betalen. Wat zijn je plannen; ga je nog vaak reizen, wat doet kinderen jouw financiële situatie wijzigen en noem maar op. Met dit in het achterhoofd vergelijken wij verschillende hypotheekverstrekkers op de voor jou belangrijke punten. Zodat je uiteindelijk eentje kan kiezen die niet alleen qua prijs, maar ook qua service of extra’s goed bij jou past.

Goed hypotheekadvies is goud waard

Meer dan de beste rente

Het afsluiten van een hypotheek is veel meer dan kiezen voor de laagste rente. Natuurlijk kijkten wij waar je het voordeligst uit bent. Maar dat hoeft niet te betekenen dat dat ook de beste hypotheek voor jou en je partner is. Ook de voorwaarden zijn belangrijk. Denk aan het hoe zit met extra aflossen, wat er gebeurt als jouw partner overlijdt en hoe het zit met een verbouwing. Een hypotheekadviseur kan je hierin goed adviseren. Het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek is een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Je kiest immers een hypotheek voor een lange periode. Dan wil je wel zeker weten dat je zorgeloos kan wonen.

Goed hypotheekadvies is goud waard

Wij doen voor jou het papierwerk

Wij zorgen dat het hele proces goed verloopt. Van het verzamelen van de benodigde papieren tot het opvragen van offertes en de aanvraag van een hypotheek. Dat scheelt een hoop werk. Maar wij staan ook paraat als er moeilijke vragen van de geldverstrekker komen of als er bepaalde issues zijn waardoor het allemaal niet zo soepeltjes loopt. Wij lossen veel van dit soort dingen voor je op, vaak terwijl je er niet eens weet van hebt.

Goed hypotheekadvies is goud waard

Vraag ons altijd om tussentijds advies

Maar een adviseur is wat ons betreft een adviseur voor het leven. Ga je trouwen, komt er gezinsuitbreiding of raakt je jouw baan kwijt? In dertig jaar kan er veel gebeuren. Het kan zijn dat de hypotheek, die u ooit afsloot, niet meer goed bij jouw situatie past. Ook tijdens de looptijd van je hypotheek kan je bij ons altijd terecht voor advies. Wij bekijken dan samen met jou de situatie opnieuw en zorgen dat de hypotheek weer wordt aangepast aan jouw nieuwe situatie.

Goed hypotheekadvies is goud waard

Hypotheekadvies bespaart euro’s

Als je een hypotheekadviseur inschakelt, betaal je advieskosten. Dat kan een reden zijn om het juist zelf te regelen. Maar bedenk goed dat er vaak meer bij komt kijken dan van tevoren gedacht en een foutje is zo gemaakt. Onderzoek van de Hypotheekbond (2018) liet zien dat het afsluiten via een tussenpersoon je uiteindelijk duizenden euro’s kan opleveren. Ook Wegwijs schetst met korte rekenvoorbeelden een goed beeld van het financiële voordeel dat onafhankelijk advies je op termijn kan opleveren. Deze advieskosten zijn overigens ook nog af te trekken als je belastingaangifte doet.

Oversluiten van je bestaande hypotheek al snel aantrekkelijk

Betaal je een hypotheekrente van zo’n 3% of hoger en heb je je een rentevast periode korter dan 3 jaar, dan is het bijna altijd zo dat je flink kunt besparen op je hypotheeklasten. Wist je dat er nu hypotheken worden aangeboden met rentes van onder de 1%! Wij onderzoeken graag voor je de mogelijkheden: de hypotheek oversluiten, de rentevast-periode openbreken of rentemiddeling.

Bij Buro Nomden geven we je graag advies op maat

Arjun
Vraag adviesgesprek aan
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!