Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering afsluiten: geen zorgen!

WRC Transport, klant sinds 2023

Check hier wat je kunt besparen

Klik hier
vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Jouw voordelen

 • Unieke transporthelpdesk!
 • 10 jaar specialist in transportverzekeringen
 • Meest complete dekking voor ondernemingen tot 10 vrachtauto’s
 • Persoonlijke hulp bij schade
 • Scherpe premies

Een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering is van groot belang voor vervoerders. Het dekt de aansprakelijkheid voor schade aan goederen die je vervoert. Denk hierbij aan schade door een ongeluk, diefstal, brand of explosie.

Wat is een vervoerdersaansprakelijkheids­verzekering

Voor iedere vervoerder zit een ongeluk in een klein hoekje. Vaak ben je aansprakelijk voor de schade. Dat kan voor veel getouwtrek en financiële tegenvallers zorgen. Met een goede verzekering is dit te voorkomen.

Een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering verzekert de aansprakelijkheid van vervoerders voor schade aan andermans goederen tijdens transport. Denk hierbij aan de beschadiging van de lading, zowel op de weg als tijdens het laden en lossen.

Wie heeft een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering nodig?

Een transportaansprakelijkheidsverzekering, ook wel vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering genoemd, is belangrijk voor iedere wegvervoerder. Hierbij maakt het niet uit of je een multinational bent of een startende ondernemer. Onze verzekering is geschikt voor iedere ondernemer in de transportwereld.

Ook gedeeltelijk verlies of zelfs verlies van de gehele lading door bijvoorbeeld diefstal is gedekt bij een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is dus uitermate verstandig voor bedrijven die transport uitvoeren of regelen van andermans goederen.

Wat kost onze vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor transport heeft niet een vaste prijs. Er is dus ook niet één premie voor iedereen. Voor ieder bedrijf is het maatwerk, afhankelijk van verschillende factoren. We houden bijvoorbeeld rekening met je bedrijfsactiviteiten en het totale laadvermogen.

Ook de jaaromzet van je bedrijf en de gewenste dekkingen spelen een rol. Wil je een indicatie van de premie van een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering bij Buro Nomden? Neem gerust contact met ons op. Samen bekijken we jouw situatie en komen we tot een passende offerte.

Offerte aanvraag vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Offerte aanvraag Transportaansprakelijkheidsverzekering((#16)

Direct advies op maat

Bel Wilco op 015-212 16 48

Veelgestelde vragen over een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Van ondernemers die op zoek zijn naar een goede aansprakelijkheidsverzekering voor transport horen we regelmatig dezelfde vragen. Hieronder geven we daarom antwoord op veelgestelde vragen over een verzekering van de aansprakelijkheid bij transport.

 • Wanneer ben ik wel of niet aansprakelijk?

  De aansprakelijkheid hangt af van de afspraken die je als vervoerder maakt met de bedrijven waar je de goederen voor vervoert. Men noemt dit vaak de normale vervoerscondities of de algemene vervoerscondities.

  Voor grensoverschrijdend vervoer is de CMR bekend. Transport binnen Nederland vindt meestal plaats op basis van de AVC. Daarom noemt men deze verzekering ook wel de CMR-verzekering of AVC-verzekering.

 • Kan ik de volledige waarde van goederen verzekeren?

  Bij een verzekering van de aansprakelijkheid van transport is een lading vaak niet volledig verzekerd. Een lading volledig verzekeren kan met een goederentransportverzekering.

  Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is de verantwoordelijkheid van de vervoerder. Een goederentransportverzekering afsluiten is een keuze van de eigenaar van de vervoerde zaken.

  Wij bieden ook een goederentransportverzekering aan. Voor een maximale schadevergoeding is zo’n verzekering absoluut aan te raden voor de opdrachtgever. Het is ook mogelijk om deze verzekering voor een eenmalig transport af te sluiten.

 • Is uitbesteed vervoer verzekerd bij deze verzekering?

  Uitbesteed vervoer is standaard niet meeverzekerd bij de verzekering voor de aansprakelijkheid bij transport. Aanvullend verzekeren is wel mogelijk. Net als bij physical distribution.

  Soms krijgen we ook de vraag: is cabotage verzekerd? En ja, ook dat valt aanvullend te verzekeren. In het geval van cabotage zijn de regels uit het land waarin het vervoer gebeurt van toepassing.

 • Zijn er meer aanvullende dekkingen mogelijk?

  Naast uitbesteed vervoer zijn er zeker nog meer aanvullende dekkingen mogelijk. Denk hierbij aan het uitgebreid verzekeren van koel-, vries- of tankvervoer. Schade door contaminatie is dan bijvoorbeeld ook verzekerd.

  Ook voor het vervoeren van levende dieren kan aanvullend verzekerd worden. Het is dus altijd mogelijk om een passende polis op te stellen met de juiste polisvoorwaarden voor jouw bedrijf. Benieuwd naar jouw premie? Neem gerust contact met ons op voor een pakket op maat.

 • Maakt het uit in welke landen vervoer gebeurt?

  Vervoer in Europa is standaard verzekerd, inclusief Turkije. De GOS-landen zijn hierbij standaard uitgesloten. Het is echter altijd mogelijk om afspraken te maken over de dekkingen in bepaalde landen.

  Als je bijvoorbeeld alleen maar goederen vervoert binnen Nederland, dan is het mogelijk om de dekking hier op af te stemmen. De kans is groot dat de premie op basis van deze dekking dan ook voordeliger zal zijn.

 • Hoe zit het met schade aan eigendommen van de chauffeur?

  De verzekering vergoedt ook schade aan de spullen van de chauffeur. Bijvoorbeeld in het geval van brand, een botsing of diefstal uit het vervoermiddel. De chauffeur krijg de dagwaarde vergoed, tot een maximum verzekerd bedrag per gebeurtenis.

  Het is wel goed om te weten dat hier enkele uitzonderingen gelden. Verzekeraars vergoeden geen geld, geldswaardige papieren, juwelen, sieraden, horloges of voorwerpen met een kunst- of verzamelwaarde.

 • Is er bij deze verzekering sprake van eigen risico?

  Bij vrijwel alle verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Ook bij de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is dit het geval. Het eigen risico is afhankelijk van het soort vervoer.

  Soms kan er ook sprake zijn van extra eigen risico. Bijvoorbeeld als blijkt dat je niet aan de beveiligingseisen voldoet. Er moeten altijd preventieve maatregelen genomen worden om diefstal van de lading zo veel mogelijk te voorkomen.

  Welke maatregelen dit zijn, is afhankelijk van het type goederen dat je vervoert. Het Verbond van Verzekeraars heeft hiervoor een risico-indeling gemaakt. Ook voor de verzekering is het dus verstandig om voor goede beveiliging te kiezen.

 • Wat is niet verzekerd bij deze verzekering?

  Onze aansprakelijkheidsverzekering voor wegvervoerders vergoedt niet alle schade waar je aansprakelijk voor bent. Als je bijvoorbeeld een niet voor het vervoer geschikt vervoermiddel hebt gebruikt, kunnen verzekeraars helaas niet uitbetalen.

  Een ander voorbeeld is schade aan aanhangers, opleggers, containers en dergelijke. Hier bestaat een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering voor. Ook die bieden we u graag aan bij Buro Nomden.

Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!