BTS Nootdorp – klant sinds 2020
Jouw voordelen
Unieke transporthelpdesk!
Persoonlijk advies
Meer dan 10 jaar de specialist voor transporteurs
Wij vinden altijd de scherpste premies
Een goede container trailer aansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen diefstal en schade bij het gebruik van containers, opleggers en trailers van anderen. Ook voor schade aan containers, opleggers en aanhangers die je zelf bezit, is een dekking mogelijk.
Voor wie is een container trailer aansprakelijkheidsverzekering verstandig?
Als je een transportbedrijf runt of in de logistieke dienstverlening zit, dan is de kans groot dat je regelmatig opleggers, aanhangers, containers of trailers huurt of leent. Voor eventuele schade tijdens het gebruik ben jij meestal aansprakelijk.
Die aansprakelijkheid kan zorgen voor een dure grap. Ongeluk of pech zit namelijk in een klein hoekje. Denk aan een ongelukkige aanrijding, een plotselinge brand of een geval van diefstal. De container trailer aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen die aansprakelijkheid.
Uit welke dekkingen bestaat een container trailer aansprakelijkheidsverzekering?
Een goede container trailer aansprakelijkheidsverzekering dekt een heleboel vervelende onkosten. Denk hierbij aan de materiële beschadiging aan het object en eventuele opruimingskosten, bergingskosten en bereddingskosten.
Bij opruimingskosten moet je denken aan het afbreken of indien nodig vernietigen van de beschadigde delen. Bereddingskosten zijn kosten die je maakt om verdere schade te voorkomen of verminderen. Ook die kosten vallen dus onder een container trailer aansprakelijkheidsverzekering.
Offerte aanvraag container-trailer-verzekering
Wat valt er allemaal onder containers en trailers?
Vervoer kent vele vormen in de transportwereld. Laten we daarom een aantal verschillende vormen van containers en trailers op een rij zetten die in aanmerking komen voor een container trailer aansprakelijkheidsverzekering.
We onderscheiden de volgende vormen van containers:
- Tankcontainers
- Vriescontainers
- Isothermcontainers
- Huifcontainers
Op het gebied van trailers onderscheiden we de volgende soorten:
- Tanktrailers
- Vriestrailers
- Isothermtrailers
- Huiftrailers
- Zeiltrailers
Ook andere tanks, opleggers, wielonderstellen en dergelijke tellen mee. Twijfel je over de dekking van bepaalde containers en trailers? Neem gerust contact met ons op om te ontdekken of jouw vorm van vervoer in aanmerking komt voor een container trailer aansprakelijkheidsverzekering.
Wat kost een container trailer aansprakelijkheidsverzekering?
Het afsluiten van een container trailer aansprakelijkheidsverzekering is maatwerk. Er bestaat dus niet zoiets als een algemene premie. Jouw premie hangt af van verschillende factoren die te maken hebben met je bedrijf, je situatie en het verzekerd bedrag.
Het aantal trekkers en de verhouding tot het totale wagenpark spelen ook een rol. We gaan dus graag met je in gesprek om een indicatie te geven van een voordelige premie. Neem gerust contact met ons op voor een gunstige offerte.
Direct advies op maat?
Veelgestelde vragen over een container trailer aansprakelijkheidsverzekering
Vaak hebben ondernemers in de logistieke dienstverlening aanvullende vragen over een container trailer aansprakelijkheidsverzekering. Hieronder geven we antwoord op vragen die we geregeld horen.
Bij materiële schade schade aan of verlies van gehuurde objecten is er sprake van aansprakelijkheid. Ook als het op basis is van een ‘interchange agreement’ of soortgelijke overeenkomst. Dan is een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering dus ook heel verstandig.
Een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alle aansprakelijkheid. Zo wordt schade door opzet uiteraard niet vergoed. Ook schade door (herstel van) normale slijtage of roest telt niet mee. Verder dekken verzekeraars schade aan luchtbanden en zeilen niet op basis van een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering.
Als je containers of trailers van derden gebruikt, dan zijn hier vaak afspraken over gemaakt met de eigenaar. Die voorwaarden staan meestal in een huurovereenkomst of 'interchange agreement'. Bij een geval van schade vragen we altijd om deze overeenkomst in te zien.
Het is zeker mogelijk om de dekking te beperken. Met een beperkte dekking bepaal je zelf welke risico's je wil afdekken en welke risico's je aanvaardt. Als je volledige verzekerd wil zijn, is het beperken van de dekking uiteraard niet aan te raden.