Container trailer aansprakelijkheid verzekeren: voorkom risico!

BTS Nootdorp – klant sinds 2020

De verzekering voor alles rond trailers

Ja ik wil graag advies
Buro Nomden container trailer aansprakelijkheid verzekering

Jouw voordelen

 • Unieke transporthelpdesk!
 • Persoonlijk advies
 • Meer dan 10 jaar de specialist voor transporteurs
 • Wij vinden altijd de scherpste premies

Een goede container trailer aansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen diefstal en schade bij het gebruik van containers, opleggers en trailers van anderen. Ook voor schade aan containers, opleggers en aanhangers die je zelf bezit, is een dekking mogelijk.

Voor wie is een container trailer aansprakelijkheids­verzekering verstandig?

Als je een transportbedrijf runt of in de logistieke dienstverlening zit, dan is de kans groot dat je regelmatig opleggers, aanhangers, containers of trailers huurt of leent. Voor eventuele schade tijdens het gebruik ben jij meestal aansprakelijk.

Die aansprakelijkheid kan zorgen voor een dure grap. Ongeluk of pech zit namelijk in een klein hoekje. Denk aan een ongelukkige aanrijding, een plotselinge brand of een geval van diefstal. De container trailer aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen die aansprakelijkheid.

Uit welke dekkingen bestaat een container trailer aansprakelijkheids­verzekering?

Een goede container trailer aansprakelijkheidsverzekering dekt een heleboel vervelende onkosten. Denk hierbij aan de materiële beschadiging aan het object en eventuele opruimingskosten, bergingskosten en bereddingskosten.

Bij opruimingskosten moet je denken aan het afbreken of indien nodig vernietigen van de beschadigde delen. Bereddingskosten zijn kosten die je maakt om verdere schade te voorkomen of verminderen. Ook die kosten vallen dus onder een container trailer aansprakelijkheidsverzekering.

Wat valt er allemaal onder containers en trailers?

Vervoer kent vele vormen in de transportwereld. Laten we daarom een aantal verschillende vormen van containers en trailers op een rij zetten die in aanmerking komen voor een container trailer aansprakelijkheidsverzekering.

Op het gebied van trailers onderscheiden we de volgende soorten:

 • Tanktrailers
 • Vriestrailers
 • Isothermtrailers
 • Huiftrailers
 • Zeiltrailers

Ook andere tanks, opleggers, wielonderstellen en dergelijke tellen mee. Twijfel je over de dekking van bepaalde containers en trailers? Neem gerust contact met ons op om te ontdekken of jouw vorm van vervoer in aanmerking komt voor een container trailer aansprakelijkheids­verzekering.

Wat kost een container trailer aansprakelijkheids­verzekering?

Het afsluiten van een container trailer aansprakelijkheidsverzekering is maatwerk. Er bestaat dus niet zoiets als een algemene premie. Jouw premie hangt af van verschillende factoren die te maken hebben met je bedrijf, je situatie en het verzekerd bedrag.

Het aantal trekkers en de verhouding tot het totale wagenpark spelen ook een rol. We gaan dus graag met je in gesprek om een indicatie te geven van een voordelige premie. Neem gerust contact met ons op voor een gunstige offerte.

Offerte aanvraag container-trailer-verzekering

Offerte aanvraag transportverzekeringen

Direct advies op maat?

Bel Wilco of Hans op 015 212 1648

Veelgestelde vragen over een container trailer aansprakelijkheids­verzekering

Vaak hebben ondernemers in de logistieke dienstverlening aanvullende vragen over een container trailer aansprakelijkheids­verzekering. Hieronder geven we antwoord op vragen die we geregeld horen.

 • Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een 'interchange agreement'?

  Bij materiële schade schade aan of verlies van gehuurde objecten is er sprake van aansprakelijkheid. Ook als het op basis is van een ‘interchange agreement’ of soortgelijke overeenkomst. Dan is een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering dus ook heel verstandig.

 • Wat zit er niet in de dekking in de polisvoorwaarden?

  Een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alle aansprakelijkheid. Zo wordt schade door opzet uiteraard niet vergoed. Ook schade door (herstel van) normale slijtage of roest telt niet mee. Verder dekken verzekeraars schade aan luchtbanden en zeilen niet op basis van een container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering.

 • Welke rol speelt mijn huurovereenkomst voor containers of trailers?

  Als je containers of trailers van derden gebruikt, dan zijn hier vaak afspraken over gemaakt met de eigenaar. Die voorwaarden staan meestal in een huurovereenkomst of ‘interchange agreement’. Bij een geval van schade vragen we altijd om deze overeenkomst in te zien.

 • Is het mogelijk om een beperkte dekking af te sluiten?

  Het is zeker mogelijk om de dekking te beperken. Met een beperkte dekking bepaal je zelf welke risico’s je wil afdekken en welke risico’s je aanvaardt. Als je volledige verzekerd wil zijn, is het beperken van de dekking uiteraard niet aan te raden.

Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!