Hypotheek oversluiten

Doe gratis check, profiteer nog dit jaar van belastingvoordelen

Vraag adviesgesprek aan
Mangotree-verzekeringen-advies-hypotheek oversluiten

Jouw voordelen

  • Wij berekenen jouw maandelijks voordeel
  • Wij zoeken de beste aanbieder en vergelijken voor je de voorwaarden
  • Onafhankelijk advies en niet gedreven door enig bonus
  • Aantrekkelijke combinatie-aanbieding met verzekeringen

Hypotheek oversluiten nu heel aantrekkelijk

Betaal je een hypotheekrente van onder de 2% en heb je je een rentevast periode korter dan 2 jaar, dan wil je toch goed geïnformeerd worden nu de rentes sterk gestegen zijn. Wij onderzoeken graag voor je de verschillende mogelijkheden dat je met je hypotheek kan doen: de hypotheek oversluiten, de rentevast-periode openbreken of rentemiddeling. En wist je dat je je huidige hypotheek misschien kunt meenemen?

Oversluiten en boeterente

Hoewel de boeterente bij het oversluiten in sommige gevallen kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s, is oversluiten toch vaak financieel interessant. De boeterente is namelijk aftrekbaar bij je Inkomstenbelasting. De fiscus betaalt dus een deel van de kosten. En als jouw (netto) maandlasten honderden euro’s lager zijn, verdien je wat je hebt geïnvesteerd in enkele jaren terug. Wij rekenen dit graag voor je uit, maar vaak is het oversluiten binnen anderhalf en 2 jaar al ‘winstgevend’. Zeker als je de rente voor langere tijd vastzet, is oversluiten vaak heel aantrekkelijk.

Openbreken rentevast-periode

Wat voor boeterente geldt bij het oversluiten van je hypotheek, geldt ook voor het openbreken van je rentevast-periode. Het verschil met oversluiten is dat je wel bij dezelfde hypotheekverstrekker blijft. Vaak vinden mensen dat aantrekkelijk, zeker voor ZZP-ers of mensen zonder vast contract. Ook in dit geval moet je boeterente betalen die je mag aftrekken bij je aangifte.

Rentemiddeling

Een derde optie is rentemiddeling. Het voordeel van rentemiddeling boven de andere twee opties is dat je direct minder gaat betalen zonder dat je in één keer alle boeterente hoeft te betalen. Bij rentemiddeling berekent de geldverstrekker het gemiddelde van de rente die je nu betaalt en de huidige lage hypotheekrente van de nieuwe rentevaste-periode die je kiest. Je betaalt dus geen boeterente.

Wat is de beste keuze voor mij?

De keuze tussen oversluiten, rentemiddeling en een nieuwe hypotheekverstrekker bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek waarin we de tijd nemen voor je persoonlijke wensen en situatie. Ook ervaren? Neem dan direct contact op.

Neem contact op of bel direct
015 21 21 648

Arjun
Vraag adviesgesprek aan
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!