57+ en meer uit je huis halen?

Verzilver je overwaarde met de overwaarde hypotheek

overwaarde hypotheek

Rekenvoorbeeld:

Yvonne en Ronald wonen al 17 jaar met veel plezier in hun hoekhuis in Leiden. De WOZ-waarde van hun huis is dit jaar op € 490.000 getaxeerd. Zij hebben in de afgelopen 17 jaar de hypotheek afgelost tot € 180.000. Zij hebben dus een overwaarde van € 310.000.

WOZ-waarde:€ 490.000
Hoogte hypotheek:€ 180.000
Overwaarde:€ 310.000

Je denkt na over de mogelijkheden na je pensioen en je wilt graag in je huis blijven wonen. Alleen twijfel je of je voldoende pensioen hebt voor de maandelijkse lasten. Dan is de overwaarde hypotheek iets voor je.

Met een overwaarde hypotheek kun je de overwaarde van je huis opnemen. Overwaarde is het verschil tussen de huidige hoogte van je hypotheek ten opzichte van de actuele waarde van je woning. Het kan natuurlijk zijn dat je inmiddels de hypotheek geheel hebt afgelost. De overwaarde is dan gelijk aan de waarde van je woning. Het cashen van de overwaarde leidt tot een vrij besteedbare som geld. Waaraan je het wilt besteden, bepaal je zelf.

De overwaarde hypotheek is ook ideaal als je jouw woning wilt verduurzamen, of je geld wilt schenken aan de woning van je kind.

Redenen waarom onze klanten de overwaarde van hun huis willen opnemen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de overwaarde van je huis wilt benutten. Hieronder de meest voorkomende:

Geld lenen aan kinderen

Je kind geld lenen voor de aankoop van een huis of om je kind financieel steun te bieden? Het is de meest voorkomende reden om na te denken over het verzilveren van overwaarde.

Meer

Vervroegd met pensioen

Eerder met pensioen; er kan vaak meer dan je van tevoren wellicht verwacht. Of misschien ben je al met pensioen en wil je jouw pensioen aanvullen? Twee verschillende intenties met één oplossing.

Meer

Je huis verduurzamen

Je huis energiezuinig maken vergt vaak flinke investeringen. Tegenwoordig is het makkelijker geworden om verduurzaming te financieren met je hypotheek. Daarnaast stijgt de waarde van je huis door verduurzamen.

Meer
Arjun

Contact opnemen

Buro Nomden is 100% onafhankelijk. Wij komen bij je thuis om rustig naar jouw wensen en behoeften te luisteren en een passend voorstel voor je uit te werken, of bij ons op kantoor.
Benieuwd hoe dit werkt en wat wij voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op.

Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!