juni 14, 2024

Het vervoeren van containers is een complexe en logistieke uitdaging, vooral wanneer het gaat om het efficiënt leveren aan meerdere klanten. Een innovatieve oplossing die in de transportsector steeds meer aandacht krijgt, is de breker-container oplegger. Dit type oplegger biedt diverse voordelen, zoals verhoogde efficiëntie en lagere CO2-uitstoot. In dit artikel bespreken we de werking van de breker-container oplegger en wat er komt kijken bij de verzekering ervan. Dit artikel helpt u niet alleen om beter begrip te krijgen van de functionaliteiten van een breker-container, maar ook om uw breker-container verzekering optimaal te regelen.

Wat is een Breker-Container Oplegger?
Een breker-container oplegger is een speciaal ontworpen trailer die in staat is om twee 20ft containers tegelijkertijd te vervoeren, maar met de unieke mogelijkheid om de containers onafhankelijk van elkaar af te leveren. Dit betekent dat de chauffeur bij klant 1 het achterste gedeelte van de trailer met container en al kan afkoppelen en met de voorste container verder kan rijden naar klant 2.

Voordelen van een breker-Container

Efficiëntie: Door het onafhankelijk afleveren van containers bespaart de chauffeur tijd, aangezien er geen wachttijd is voor het lossen en laden van de container bij de eerste klant.
Kostenbesparing: Minder wachttijd betekent lagere operationele kosten en een efficiëntere benutting van middelen.
Verminderde CO2-uitstoot: Minder stilstand en efficiënter transport leidt tot een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.
Flexibiliteit: Ideaal voor bedrijven die hun leveringsroutes moeten optimaliseren en flexibiliteit nodig hebben in hun transportoplossingen

Hoe werkt een breker-container

De breker-container oplegger bestaat uit twee gedeelten die onafhankelijk van elkaar kunnen opereren. Bij klant 1 kan het achterste gedeelte met de container worden afgekoppeld, waardoor de chauffeur zonder vertraging verder kan rijden naar klant 2 met de voorste container. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar ook voor minder CO2-uitstoot en lagere kosten.

Verzekering van een Breker-Container of Breker-Oplegger

Een belangrijke vraag die opkomt bij het gebruik van een breker-container oplegger is hoe deze verzekerd moet worden. De oplegger heeft namelijk drie kentekens, wat tot verwarring kan leiden over de verzekeringseisen.

Belangrijke overwegingen

  • Aparte Kentekens: Hoewel de trailer drie kentekens heeft, hoeven deze niet afzonderlijk verzekerd te worden. Het is echter wel cruciaal dat dit duidelijk wordt vermeld in de verzekeringsclausule.
  • Verzekeringsclausule: Zorg ervoor dat uw verzekeringspolis expliciet aangeeft dat de trailer een breker-chassis betreft. Dit voorkomt misverstanden en verzekert dat alle delen van de trailer gedekt zijn.
  • Training voor Chauffeurs: Hoewel de oplegger relatief eenvoudig te bedienen is, kan een korte training voor chauffeurs noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat zij weten hoe zij veilig en efficiënt met het breker-chassis kunnen omgaan
  • Aanpassing van de Polis: Mogelijk moet de bestaande polis worden aangepast om de unieke kenmerken van de breker-container oplegger op te nemen. Overleg met uw verzekeringsadviseur om te bevestigen dat alles correct is gedekt.
Contactformulier nieuwsbericht

Meer informatie

FacebookLinkedin
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!