Voor hypotheekadvies bij scheiden werken wij samen met een scheidingsmediator

oktober 11, 2021

Lig je in scheiding of denk je erover te gaan scheiden? Mogelijk overweeg je daarbij de hulp van een scheidingsmediator. Wij werken samen met een scheidingsmediator. Omdat we jou het beste kunnen adviseren over de hypotheek en verzekeringen, roepen wij graag de hulp in van scheidingsmediators.

Mediation bij scheiding

De rol van een mediator bij een scheiding is die van gespreksbegeleider. De scheidende partijen zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de gesprekken. Op deze manier blijf je in controle over jouw eigen scheiding.

Scheiden is niet makkelijk. Het is rouwen en afscheid nemen. Rouwen om het verlies van een partner en afscheid nemen van een huwelijk. Afscheid nemen van een leven zoals je dat jarenlang gewend bent. Scheiden is ook zoeken naar een nieuwe toekomst. Hoe ziet je leven er zonder de ander uit? Hoe verandert je rol als ouders als je de kinderen niet meer elke dag om je heen hebt? In een relatie pas je je ongemerkt of bewust aan de ander aan. Mensen gaan na een scheiding vaak ook weer opzoek naar hun “nieuwe’ zelf. Kortom een ingewikkelde, moeilijke tijd waar ze wel wat hulp en ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Wat doet een scheidingsmediator

Een scheidingsmediator begeleidt partners tijdens het proces van hun scheiding van A-Z. Er komt tijdens een scheiding veel op mensen af. Elke partij wil weten waar hij aan toe is op het gebied van financiën en wonen, beide worstelen met allerlei emoties, de kinderen mogen niet uit het oog verloren worden en het “normale leven” van werken, sporten, huishouden, etc. draait ook nog eens gewoon door.  

De mediator gaat samen met partijen in gesprek over alle aspecten die bij een scheiding komen kijken: de woning, verzekeringen, spaargeld en overige financiën, pensioenen, alimentatie, etc. Als er minderjarige kinderen bij de scheiding zijn betrokken wordt hier veel aandacht aan besteed. Partijen blijven na de scheiding tenslotte samen ouders. Zij zullen het ouderschap op een andere manier moeten gaan vormgeven dan dat ze gewend waren. De mediator stelt een toekomstbestendig en praktisch ouderschapsplan op

Scheiden en de hypotheek

Vaak zal de bank pas helderheid wil geven over de financiering van de woning als er een door de mediator opgesteld convenant klaarligt. De mediator dient hierbij het advies van de hypotheekadviseur ook in het convenant mee te nemen om de te regelen gevolgen goed te kunnen vastleggen. Aan de andere kant wil de hypotheekadviseur op de hoogte zijn van de afspraken in het convenant om een financieel advies uit te kunnen brengen. Hierdoor is samenwerking noodzakelijk, waarbij eerder tot een voorstel kan worden gekomen dat vervolgens aan de bank kan worden voorgelegd. De hypotheekadviseurs van Buro Nomden werken nauw samen met de scheidingsmediator. Dit zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk haalbaar zijn en je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Wil je weten welke oplossing het beste bij jouw situatie past, nu en in de toekomst? Bespreek dan je wensen met onze adviseur.

Contactformulier nieuwsbericht
Direct contact

Meer informatie

Buro Nomden
Team Particulieren
015 212 16 48
particulieren@buronomden.nl

FacebookLinkedin
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!