Buro Nomden, uw Hypotheek- en Pensioenadviseur

ACTUEEL

Graag informeren wij u over drie belangrijke actuele zaken, die mogelijk ook belangrijk zijn voor uw financiën:

Hypotheekrente opnieuw beoordelen

Indien u uw hypotheek enige tijd geleden heeft afgesloten, en u heeft destijds geen NHG aangevraagd, is er een grote kans dat u teveel hypotheekrente betaald. De meeste banken werken namelijk met een risicoklasse-indeling op hypotheekrente. Risicoklassen drukken het geleende bedrag uit als percentage van de marktwaarde van de woning. Hoe hoger de hypotheek, hoe hoger de klasse variërend van NHG (het minste risico) tot klasse van 50% tot 110% van de marktwaarde.

Het kan dus voorkomen dat indien uw hypotheek (fors) lager is dan de waarde, wij ervoor kunnen zorgen dat uw risico opslag op de rente, die nu in uw hypotheekrente is verwerkt, verlaagd kan worden. Resultaat: lagere maandlasten. Neem contact op met ons kantoor of er voor u ook mogelijkheden zijn.

 Levensverzekering met name met beleggingen repareren (kom in actie!)

In overleg met de AFM, de ombudsman en de verzekeraars zijn vele assurantiekantoren bezig per relatie te bekijken of er mogelijkheden zijn uw polis aan te passen aan de huidige verwachtingen en mogelijk te repareren, zodat er meer premie wordt geïnvesteerd in de aflossing, dan in kosten en overlijdensrisicodekking. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat uw premie omhoog gaat. De indeling van de premie moet mogelijk herzien worden. Wanneer wij nog geen contact met u hierover hebben gehad (U heeft meerdere brieven hierover inmiddels ontvangen) neemt u dan z.s.m. contact met ons op. Voor verzekeringen die via ons kantoor zijn afgesloten is deze heroriëntatie kosteloos. Voor verzekeringen die elders zijn afgesloten kijken wij per zaak of er mogelijkheden zijn na het betalen van een kleine vergoeding.

 Buro Nomden bv is officieel pensioenadvieskantoor

Zoals u weet zijn wij sinds 1977 het aanspreekpunt voor alle zaken omtrent al het financiële verkeer inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Per 2012 heeft de AFM besloten dat een kantoor in pensioenen aan hogere kwaliteitseisen moet voldoen. Dit is o.a. vastgelegd in een nieuwe vergunning die de AFM alleen uitgeeft na het behalen van nieuwe vakbekwaamheidseisen.
Buro Nomden bv heeft aan deze nieuwe eisen volledig voldaan en heeft daardoor van de AFM per 1 januari 2014 een uitbreiding van de vergunning gekregen. Van de 6.000 kantoren in Nederland is slechts 20% met pensioenadvies doorgegaan, waaronder ons kantoor. Indien u vragen heeft over uw pensioen, als werkgever of als werknemer, bent u bij ons aan het juiste adres.

Met onderstaande link kunt u contact met ons opnemen: http://www.buronomden.nl/contact