• Pensioen Buro Nomden

Pensioen en Sparen

Sparen voor Aanvullend Pensioen of andere grote doelen

Het opstellen van uw Pensioen- of Spaarplan

We geven u hier een overzicht van de verschillende soorten Pensioensvoorzieningen en andere spaarmogelijkheden en of deze voor u van toepassing zijn. Wanneer u vragen heeft over deze mogelijkheden, adviseren en helpen wij u graag verder bij het uitwerken en beheren van uw financiële toekomst.

Banksparen

Sinds 2008 is er een nieuwe mogelijkheid om met belastingvoordeel te sparen voor uw pensioen. Voor banksparen gelden vergelijkbare fiscale voordelen als voor de lijfrenteverzekering (banksparen voor pensioen).

DGA en Pensioenopbouw

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) gelden speciale pensioenregels en mogelijkheden vanwege diens dubbele positie als werknemer en als eigen baas. Zo is het mogelijk uw pensioen te verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij.

Lijfrenteverzekering

Bij een lijfrenteverzekering kunnen uw premies worden belegd, bijvoorbeeld in obligaties, beleggingsfondsen en individuele aandelen. U kunt zo gedurende de looptijd een mooi kapitaal opbouwen. Als dat uitgekeerd wordt, moet u hiervoor een zogenaamde lijfrente kopen. U ontvangt dan periodieke uitkeringen die uw inkomen of dat van uw nabestaanden aanvullen. U heeft de keuze uit diverse lijfrenteverzekeringsvormen.

Pensioenopbouw

Buro Nomden bv beheert uw pensioen zodat u snel kunt zien hoe uw pensioenregeling eruit ziet en of deze nog aan uw verwachtingen voldoet. Wij helpen u graag met deskundig en betrouwbaar advies.

ZZP en pensioenopbouw

Als zelfstandig ondernemer bent u gewend beslissingen en maatregelen te nemen die passen binnen de doelstellingen van uw bedrijf en die de continuïteit van uw onderneming zeker stellen. Maar ook privé wilt u voor continuïteit zorgen zodat u voldoende inkomen heeft op het moment dat u met pensioen gaat. Daarbij kunt u grotendeels zelf bepalen hoe u uw oudedagsvoorziening wilt regelen. Voor uw pensioenopbouw heeft u drie mogelijkheden: deelname aan de oudedagsreserve, het gebruik van de jaarruimte en inhaalruimte en de winst uit de verkoop van uw onderneming (stakingswinst).

Professioneel advies?

Wij helpen u graag om het juiste pakket voor de fase waar u zich in bevindt. Binnen een korte periode kunnen we u het overzicht bieden dat u nog mist op verzekeringsgebied en kunnen wij u verantwoordt laten ondernemen.

Buro Nomden Delft Zuid

Klik hier voor het bekijken van onze dienstverleningsdocumenten.