• Levensverzekering Buro Nomden Delft
  • Levensverzekeringen Buro Nomden Delft

Levens verzekeringen

Bescherm uw eigen kapitaal en het leven van u en uw gezin.

Overzicht soorten Levens verzekeringen

Op deze pagina willen we u alvast een overzicht geven van de verschillende soorten levensverzekering en of deze voor u en uw gezin van toepassing zijn. Mogelijk zijn er voor uw persoonlijke situatie nog andere verzekeringen mogelijk, om deze reden spreken we u graag persoonlijk. Neem daarom even contact met ons op.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering bouwt u een bedrag op dat aan het eind van de looptijd wordt uitgekeerd. De opbouw vindt plaats door (maandelijks) premies in te leggen of door een koopsom te storten. De uitkering valt in box 3, wat betekent dat u jaarlijks 1,2% belasting betaalt over de gemiddelde waarde van de verzekering. Alleen voor bepaalde verzekeringen die al op 14 september 1999 gesloten waren, gelden andere fiscale regels en kan er geprofiteerd worden van een vrijstelling.

Levensverzekering

Met een levensverzekering zorgt u voor aanvullende inkomsten in een periode dat u dat nodig heeft. Er zijn diverse vormen van levensverzekeringen. Onze adviseurs informeren u graag over de diverse vormen en helpen u graag verder.

Lijfrenteverzekering

Bij een lijfrenteverzekering worden uw premies belegd, bijvoorbeeld in obligaties, beleggingsfondsen en individuele aandelen. U kunt zo gedurende de looptijd een mooi kapitaal opbouwen. Als dat uitgekeerd wordt, moet u hiervoor een zogenaamde lijfrente kopen. U ontvangt dan periodieke uitkeringen die uw inkomen of dat van uw nabestaanden aanvullen. U heeft de keuze uit diverse lijfrenteverzekeringsvormen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering beschermt uw nabestaanden tegen eventuele financiële problemen na uw overlijden. U kiest zelf het bedrag dat de verzekering uitkeert. Overlijdt u voor de einddatum van de verzekering? Dan krijgen uw nabestaanden het bedrag waarvoor u verzekerd bent.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering zorgt u dat kosten van uw uitvaart volledig of voor een deel worden gedekt door de verzekering. Wanneer u sterft, wilt u niet dat uw nabestaanden stress ervaren tijdens het rouwproces. Met de uitvaartverzekering heeft u zekerheid dat uw nabestaanden zich geen zorgen maken over de uitvaartkosten van uw begrafenis.

Banksparen

Sinds 2008 is er een nieuwe mogelijkheid om met belastingvoordeel te sparen voor uw pensioen of voor de aflossing van uw hypotheek. Voor banksparen gelden vergelijkbare fiscale voordelen als voor de lijfrenteverzekering (banksparen voor pensioen) en voor de Kapitaalverzekering Eigen Woning (banksparen voor aflossing hypotheek).

Professioneel advies?

Wij helpen u graag om het juiste pakket voor uw eigen situatie. Binnen een korte periode kunnen we u het overzicht bieden dat u nog mist op verzekeringsgebied en kunt u verder van het leven genieten.

Buro Nomden Delft Zuid

Klik hier voor het bekijken van onze dienstverleningsdocumenten.