• Hypotheek Buro Nomden

Uw hypotheek

Overzicht van uw hypothecaire mogelijkheden als starter en doorstromer voor zowel bestaande- als nieuwbouwwoningen.

Uw hypotheek expert in Delft

Op deze pagina willen we u alvast een overzicht geven van de verschillende onderdelen bij het afsluiten van een hypotheek. We benoemen de verschillende hypotheekvormen, de aanvragen die moeten worden gedaan en wat daar bij komt kijken.

Voor veel particulieren is het een tijdrovend proces, wat makkelijk kan worden uitbesteedt aan een partij die deze kennis al op zak heeft. Wij van Buro Nomden helpen u graag bij het vinden van de beste hypotheek oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Vinden beste Voorwaarden (combinatie van bank, rente en looptijd)

De beste hypotheek bestaat niet.
Lees: er bestaat geen hypotheek die voor iedereen het beste is. Maar de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie bestaat wel!

Wij van Buro Nomden lopen de belangrijkste vragen met u door, zoals:

  • Wat is het bedrag dat u kunt lenen?
  • Welke rente leg ik vast en voor hoe lang?
  • Welke voorwaarden vindt u belangrijk?

Wij helpen u de geldverstrekker te vinden die past bij uw voorwaarden en situatie. Ook als ondernemer helpen we u om privé een huis te kopen.

Bankgaranties

Een bankgarantie is de garantie van een bank dat de borgsom die de koper aan de verkoper moet betalen, wanneer nodig, wordt betaald.

Bij de koop van uw nieuwe woning sluit u een koopovereenkomst. Het is ongebruikelijk dat de koopsom meteen wordt betaald. Dat wordt pas bij het ondertekenen van de notariële akte tot levering bij de notaris gedaan. De verkopende partij verlangt bijna altijd dat jij als koper na ondertekening van de koopakte een waarborgsom stort of bankgarantie afgeeft. Dit geeft de verkoper zekerheid dat u de woning ook echt gaat kopen.

Buro Nomden helpt u met het contact met de bank voor het afgeven van een bankgarantie, waarbij de bank de waarborgsom voor u betaald. Hierdoor heeft u minder eigen vermogen nodig voor het aankopen van uw droomhuis.

Keuze Hypotheekvorm

Sinds 1 januari 2013 moet u bij het afsluiten van een hypotheek kiezen uit een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek (of combinatie). Ook moet u deze hypotheek in 30 jaar tijd volledig aflossen. Anders maakt u geen aanspraak op de hypotheekrente aftrek. Als u een bestaande hypotheek oversluit of voortzet na een verhuizing, dan heeft u de keuze uit oudere vormen van aflossen.

Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes bij het uitkiezen van de voor u beste hypotheekvorm.

Hypotheek bij aankoop bestaande bouw

Een woning kopen is een belangrijke en spannende beslissing in uw leven. Buro Nomden brengt uw financiële situatie in kaart en geeft u een persoonlijk en onafhankelijk advies.

Wij regelen voor u het gehele hypotheektraject.

Hypotheek bij aankoop nieuwbouw woning

Bij het aankopen van een nieuwbouwwoning komt er veel kijken, u krijgt onder andere te maken met bouwrente.

Ook de hypotheek van een nieuwbouwwoning verloopt iets anders dan bij een bestaande woning.

Buro Nomden adviseert u graag over de nieuwbouw hypotheek.

Juridische handelingen

Bij de verkoop van een huis worden verschillende notariële processen in gang gezet. Buro Nomden helpt u bij het contact met de notaris en zorgt voor een vertaling van de documenten in normaal Nederlands, zodat u precies snapt wat u moet tekenen en om welke reden.

Nationale Hypotheekgarantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. U beperkt met de NHG de financiële risico’s van uw koopwoning. Uw hypotheek voldoet dan aan de normen van verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Zo weet u zeker dat u nooit te veel leent en dat u naast uw vaste lasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en ontspanning.

Oversluiten lopende hypotheek of Rentemiddeling

Op bepaalde momenten kan het voor u interessant zijn om te kijken naar de voorwaarden en hypotheekvormen van andere geldverstrekkers waar u nu uw hypotheek bij hebt afgenomen. Bijvoorbeeld omdat de rente een stuk lager is dan op het moment van afsluiten van uw hypotheek! Op het moment is dit voor veel gezinnen een reden om hun hypotheek over te sluiten.

Banken rekenen in sommige gevallen een boete voor de oversluiting, maar wanneer dit u op termijn een grote besparing oplevert, kan dit toch de moeite waard zijn. Ook is er de mogelijkheid om bij de eigen bank aan rentemiddeling te doen, waarbij u uw vastgelegde rente naar beneden bij kunt stellen.

Wij analyseren graag uw persoonlijke situatie door te komen tot een optimale hypotheeksamenstelling.

Taxatie

Uw huidige woning of de woning die u wilt kopen moet voor de (ver)koop worden getaxeerd. Wij brengen u in contact met betrouwbare en kwalitatief goede partijen die de staat van het getaxeerde huis in kaart brengen.

Verhoging van uw bestaande hypotheek (2e hypotheek):

Heeft u plannen om te gaan verbouwen en heeft u overwaarde op uw woning?

Bij Buro Nomden kunt u ook terecht voor een verhoging van uw bestaande hypotheek.

Professioneel advies?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste hypotheek die past bij de levensfase waarin u zich bevindt. Binnen afzienbare tijd kunnen wij inzichtelijk maken welke hypotheek het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Buro Nomden Delft Zuid

Hier vindt u ons dienstverleningsdocument voor hypotheekdiensten voor 2018:

Dienstverleningsdocument Hypotheken Buro Nomden